Co znamená "Made in Solingen"?

Vysoká kvalita nožů a dalších výrobků s ostřím ze Solingenu je známá nejen v celém Německu, ale i v mezinárodním měřítku. Základní kámen k rozkvětu výroby vynikajících čepelí položili obyvatelé Solingenu již v pozdním středověku.

Solingen: Město čepelí

Solingen je německé město v Severním Porýní-Vestfálsku. Leží podél řeky Wupper, východně od Düsseldorfu. První zmínka pochází z roku 965, město bylo založeno v roce 1374. Nožířské výrobky z Solingenu se staly známými v roce 1571, kdy se v historických záznamech města poprvé objevila zmínka o nožířském cechu.

V roce 1929 byla k Solingenu připojena stejně stará města Ohligs, Wald, Grafrath a Hohscheid. Mečířské řemeslo zde bylo zavedeno již ve středověku a Solingen má jako nožířské centrum mezinárodní renomé společně s francouzským Thiers a anglickým Sheffieldem. Výroba stolních příborů je pro místní hospodářství stále důležitá. Mezi další výrobky patří stroje, díly pro motorová vozidla, textil a potraviny.

Základní kámen pro Made in Solingen

Již v roce 1363 byla v dokumentu zmíněna první výroba čepelí. Četné vodní zdroje umožňovaly provoz kováren a hamrů pomocí vodních kol. První výrobci čepelí navíc těžili z blízkosti tehdy již známého obchodního města Kolína nad Rýnem.

Od roku 1401 dosáhli výrobci čepelí rozhodujícího průlomu. V tomto roce bylo kalníkům a brusičům uděleno privilegium založit cech. V 16. století došlo k velkému přílivu nožířů do města a vznikl předchůdce značky Made in Solingen. Od té doby se na čepele vyrobené v Solingenu razí latinská věta Me fecit Solingen, tedy Solingen mě stvořil. Toto označení bylo brzy považováno v celé střední Evropě za důkaz vysoké kvality čepelí.

Ekonomika Solingenu samozřejmě dodnes těží ze své výhodné polohy vůči rýnským metropolím Kolínu nad Rýnem a Düsseldorfu.

Zrod Made in Solingen

Se začátkem první světové války se nožířský průmysl v Solingenu poprvé zastavil kvůli nedostatku odbytových trhů. V poválečném období však nástup mechanizace zajistil opětovný vzestup produktivity. Novodobé Made in Solingen se zformovalo v roce 1994 v podobě Solingenské vyhlášky. Toto právní nařízení chrání označení původu Solingen jako registrovanou ochrannou známku s mimořádně vysokými standardy kvality. Solingen je dodnes známý jako centrum německého nožířského průmyslu a přezdívá se mu „Město čepelí“.

Nástroje Solingen na mankúru i pedikúru

Made in Solingen kombinuje tradiční výrobu s nejmodernější technologií. K výrobě kosmetických nůžek na kůži a nehty, kleštiček na nehty a kůži, pinzet a pilníků na nehty používá pouze legovanou, kalitelnou ocel.

Oblíbení výrobci Solingen

V naší nabídce najdete ty nejlepší produkty od předních výrobců s certifikací Solingen. 

Značka Becker Solingen

Značka Becker nabízí produkty péče o tělo pro manikúru, pedikúru, kosmetiku a holení. Tato společnost také rozšířila svůj sortiment o vybranou přírodní luxusní kosmetiku a kosmetické doplňky především z Anglie a Itálie.

Řada Erbe Solingen

Manikúrní sady Erbe Solingen obsahují poniklované, pozlacené, chromované nebo korozivzdorné originální manikúrní, pedikúrní a kosmetické pomůcky.

Řada Yes Solingen

Tato řada firmy Becker nabízí originální výrobky pro manikúru a pedikúru a kosmetiku. Yes Solingen již po mnoho desetiletí představuje kvalitu Solingen v nejlepší cenové relaci.

Značka Erlinda Solingen

Erlinda nabízí více než 450 položek, ze kterých si můžete vybrat. Podle nejnovějších vyhodnocení spokojenosti zákazníků je tato společnost v současné době zastoupena ve 47 zemích po celém světě. Značka nabízí sortiment určený nejen pro manikúru a pedikúru, ale například i péči o vaše řasy.

Značka Credo Solingen

Společnost Credo představuje inovativní a vysoce kvalitní nástroje pro pedikúru a manikúru. Pedikúra a péče o ruce je poměrně nekomplikovaná a jednoduchá. Všechny produkty Credo byly vyvinuty s ohledem na nejvyšší standardy kvality a uživatelské přívětivosti.