Jak na dokonalou manikúru s elektrickou bruskou

Elektrické brusky na nehty nejsou pro profesionály žádnou novinkou, jejich benefity ale oceníte i doma. Naučte se, jak na domácí manikúru s bruskou na nehty a dopřejte si krásně upravené nehty s minimální námahou.

Elektrický pilník neboli bruska na nehty

Nebaví vás ruční pilování nehtů a než se vůbec dostanete k jejich leštění, přepadne vás taková únava, že už radši nepokračujete? Věřte nám, nejste v tom sami. Naštěstí existují elektrické pilníky, lépe řečeno elektrické brusky na nehty. 

Namísto klasického pohybu tam a zpět pilování zajistí rotující nástavec. Podle typu, hrubosti a materiálu nástavce jej pak využijete nejen na zkrácení nehtů, ale také k jejich uhlazení nebo naopak ke zdrsnění přírodního nehtu při modeláži a k celkové péči o ruce a chodidla. 

Rychlost rotace lze individuálně regulovat. Jednodušší zařízení pro domácí úpravu nehtů mívají nižší výkon mezi 5 000 a 20 000 otáčkami, profesionální brusky na nehty pak dosahují i rychlosti nad 30 000 otáček za minutu.

Pro koho je bruska vhodná

Elektrická bruska na nehty je vhodná pro všechny, kteří chtějí dosáhnout krásně upravených nehtů bez nutnosti vyrazit do nehtového studia. Oceníte ji také, pokud máte umělé nehty. Jejich zkracování, ale také úprava nehtů před modeláží nebo odstranění starého gelu či akrylu jsou bez brusky velmi náročné.

S bruskou je třeba se naučit správně pracovat a zvyknout si na práci s nástrojem. Nemusíte se ale ničeho bát, ovládání je intuitivní a i když se může pohyb na první pohled zdát příliš rychlý, času na vytvarování nehtu podle svých představ budete mít dostatek.

Upozorňujeme ale, že v případě velmi citlivých nebo lámavých nehtů může být lepší sáhnout po klasickém pilníku, případně si dávat při práci s bruskou extra pozor. S kvalitními nástroji pro péči o nehty bude i ale i ruční pilování hračka.

Na co použít brusku na nehty

Brusky a frézky na nehty zjednoduší manikúru a pedikúru, a to jak profesionálům, tak v domácím prostředí. Využijete je na úpravu přírodních nehtů, ale také při modeláži gelových a akrylových nehtů a péči o ruce a chodidla. Podle zvolené frézky, jejího tvaru, materiálu a hrubosti ji využijete na: 

  • Pilování nehtů
  • Broušení a leštění nehtů
  • Zarovnání a tvarování nehtů
  • Odstraňování gelu či akrylu z nehtů
  • Odstraňování tvrdé kůžičky, mozolů a kuřích ok

Výběr brusky na nehty

Chcete se pustit do domácí úpravy nehtů, ale nevíte, jakou brusku na vybrat? Nabídka je dnes skutečně široká, stejně jako cenové rozpětí. Brusky na nehty koupíte za méně než 1 000 Kč, ale také za desetitisíce. Podle čeho se orientovat? Při výběru brusky záleží na rozsahu funkcí, které potřebujete, i na tom, jak často ji budete používat.

Brusky na nehty do 1 500 Kč

Chcete si vyzkoušet práci s bruskou, ale nechcete do jejího nákupu příliš investovat? Za kvalitní brusku na domácí manikúru nemusíte utratit o moc víc než za jednu návštěvu nehtového studia. 

Skvělou variantou je například bezdrátová bruska na nehty Flawless Finishing Touch Salon Nails. Má krásný, jednoduchý design a již v základním balení šest různých nástavců v praktickém pouzdře. Kromě toho je možné pracovat ve dvou rychlostních módech v obou směrech a je vybavená LED světlem.

Brusky na nehty pro náročné

Už máte brusku na nehty odzkoušenou a rádi byste vyzkoušeli výkonnější model? Ať už chcete do brusky investovat pro pohodlnější práci doma nebo zvažujete profesionální dráhu, nabídka střední třídy brusek je skutečně široká. Z naší nabídky doporučujeme brusky na nehty PROMED a Jimdoa.

Brusky na nehty PROMED patří k nejlepším na trhu. Tato německá značka si v oblasti pomůcek na manikúru, pedikúru a celkovou péči o tělo vybudovala silné jméno zejména díky své kvalitě a nabídce, která uspokojí i nejnáročnější zákazníky. 

Zvolit můžete například brusku PROMED Sensitive. Její výkon je až 12 000 otáček za minutu, ovládání má přímo na rukojeti a LED osvětlení usnadní precizní práci. Balení obsahuje praktickou taštičku a 42dílné příslušenství.

Brusky na nehty Jimdoa okamžite zaujmou svým designem. Nabízí vysokou kvalitu a skvělou využitelnost za příznivou cenu a pravidelně se objevují na evropských veletrzích. Za zmínku stojí akumulátorová bruska JMD-109, kterou nabízíme v několika barevných provedeních. Ještě větší komfort při práci pak poskytne bezkartáčová bruska JMD-S108 s bezuhlíkovým motorem, který zajišťuje nižší spotřebu a méně se zahřívá. Vydrží tak i větší zátěž v profesionálním salonu. 

Profesionální brusky na nehty

Profesionální brusky na nehty mají obvykle vyšší cenovku, ale také rozsáhlé příslušenství, širokou škálu funkcí a hlavně vysoce kvalitní provedení. Můžete se tak na ně spolehnout v profesionálním provozu, kde bude vytížená hodiny a hodiny každý den.

Sázkou na jistotu jsou profesionální brusky značky PROMED. Jednou z možností je například bruska PROMED 1030 s výkonem 30 000 otáček za minutu. Má ergonomickou rukojeť bez vibrací, odolné provedení, snadné ovládání a atraktivní design.

Nejnáročnějším zákazníkům pak můžeme doporučit brusku s odsáváním PROMED 4030 SX 2. Jemný prach je při práci nasáván přímo u nehtu a odfiltrován speciálními mikrofiltry. Kromě toho má bruska ultralehké tělo, rychlost až 30 000 otáček za minutu s automatickou regulací, nízkou hlučnost a další řadu dalších funkcí. 

Jak na manikúru a pedikúru pomocí brusky

Brusky na nehty využijete jak na přírodní nehty, tak na úpravu gelových a akrylových nehtů. Stačí si jen vybrat správný nástavec a kvalitní výkonnou brusku.

1. Pilování nehtů pomocí brusky

Začněte dezinfekcí a poté zkraťte a vytvarujte nehty pomocí brusky. Nejlépe se hodí brusné kotouče a válečky, dobře ale poslouží také kužel. Čím hrubší nástavec zvolíte, tím rychlejší bude zkracování nehtu, ale práce bude méně precizní. Velmi hrubé kotouče se hodí spíše na zkracování umělých nehtů.

Tip: Začněte nižší rychlostí a používejte menší tlak, abyste udrželi nad zkracováním kontrolu.

2. Zdrsnění nehtů

Pokud plánujete modeláž gelových nehtů nebo aplikaci gel laku, je třeba povrch nehtu lehce zdrsnit pro dokonalé přilnutí. Použijte nástavec o hrubosti 180 a několika tahy přes nehet opatrně přejeďte. Dávejte si extra pozor, při neopatrnosti hrozí poškození nehtového lůžka.

profesionální bruska na nehty

3. Vyhlazení nehtů

V případě, že neplánujete modeláž gelových či akrylových nehtů, povrch nehtů pomocí jemnějšího nástavce opatrně vyhlaďte.

4. Odstranění nehtové kůžičky

Pomocí malého nástavce ve tvaru plamínku, kapky nebo kuličky nadzvedněte nehtovou kůžičku. Pracujte opatrně, s nízkými otáčkami. Poté vhodnými nůžtičkami nebo kleštičkami přebytečnou kůžičku odstraňte.

5. Odstranění mozolů

Zapomeňte na zdlouhavé odstraňování mozolů klasickou pemzou. Se safírovým kuželem mozoly snadno a rychle odstraníte bruskou. Dávejte ale pozor, abyste na místa příliš netlačili a brousili jen nutnou dobu. 

6. Nehtová modeláž

Pokud se pustíte do nehtové modeláže pomocí gelu nebo akrylu, nyní je správná chvíle. Brusku využijete na zbroušení přechodu mezi vlastním nehtem a umělým tipem, k jeho zkrácení a vytvarování.

7. Leštění nehtů

Před finální úpravou nehtů, nanesením gel laku či klasického laku a/nebo péče na nehty, vyleštěte povrch pomocí speciálního nástavce. Vhodné je použít silikonovou nebo plstěnou frézku. Opět ale dávejte pozor, i hladký nástavec může při dlouhém kontaktu nehet poškodit.

domácí manikůra

Dokonale upravené nehty jsou nejen dobrou vizitkou, ale také skvělým způsobem, jak si zvednou sebevědomí. Profesionální manikúra je sázkou na jistotu, ale dlouhodobě se nejedná o nejlevnější variantu. Díky kvalitním přístrojům na péči o nehty dnes ale s trochou cviku vše zvládnete doma. Brusku můžete využít také na pedikúru, případně ji doplnit o brusku na paty a další pomůcky.