UV, LED a CCFL lampa – jaká je  pro vás nejlepší?

Vybavujete nehtové studio, chcete se pustit do nehtové modeláže nebo při domácí manikúře vyměnit klasický lak na nehty za dlouhotrvající gel lak, ale nevíte, jakou lampu na vytvrzení vybrat? Připravili jsme pro vás jednoduché srovnání, díky kterému si ujasníte, co jaký typ lampy nabízí.

K čemu slouží UV a LED lampa

UV lampa nebo LED lampa je nezbytným nástrojem při nehtové modeláži a nedávno na trh přibyla ještě další varianta, CCFL lampa. Využijete je zejména pro vytvrzení gelu, akrylu, ale také populárního gel laku.

Právě vystavení UV, LED či CCFL světlu způsobí, že tekutý či polotekutý materiál získá kvality, pro které jej vyhledáváme – pevnost, odolnost a lesk. Zároveň tak získáme dostatek času na práci při modeláži – materiál je tvárný až do chvíle, než jej vystavíme speciálnímu světlu.

UV lampa manikúra

UV lampa

UV lampa je vybavená UV zářivkami, které slouží pro vytvrzení gelu, akrylu či gel laku. Jedná se o starší typ, který se dnes již tolik nevyužívá.

  • Výhody: Nižší pořizovací cena
  • Nevýhody: Delší doba vytvrzení laku či gelu a nutnost pravidelné výměny zářivek

LED lampy na nehtovou modeláž

Dnešní materiály lze zpravidla vytvrdit také pomocí úspornějšího LED světla. Právě LED lampy využívají pro vytvrzení moderní LED diody a ve většině profesionálních studií již klasické UV lampy nahradily.

Výhody: Rychlejší vytvrzení laku či gelu a dlouhá životnost diod

Nevýhody: Vyšší pořizovací cena a nemožnost diody vyměnit

vytvrzení nehtů UV světlem

CCFL lampa

Nejnovějším typem, který je trhu k sehnání, jsou CCFL lampy, Cold Cathode Fluorescent Lamp. Jedná se o lampy nové generace, kombinující LED diody, spirálu CCFL a reflexní povrch. Fluorescenční zdroj světla se studenou katodou dokáže s vysokou účinností proměnit elektrickou energii na světlo a kombinace s LED diodou a reflexním povrchem umožňuje dokonalé a rychlé vytvrzení všech UV gelů, LED gelů a gel laků.

  • Výhody: Umožňují rychlé a rovnoměrné vytvrzení všech gelů a gel laků a životnost spirály je až 35 000 provozních hodin
  • Nevýhody: Vyšší pořizovací cena a nemožnost diody vyměnit

Popularita nehtové modeláže v posledních letech roste, a to nejen v nehtových studiích, ale také mezi nadšenci, kteří se pouští do pokročilejší domácí manikúry. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, věříme, že vám náš průvodce pomohl s rozhodováním při výběru té nejlepší lampy pro vaše potřeby.