Jak vybrat správnou sadu na manikúru?

Krásně upravené nehty jsou naší nejlepší vizitkou. Pro vytvoření i udržení dokonalé manikúry je ale potřeba vybavit se správnou sadou na manikúru. Ty se ale vyrábí ve zdánlivě nekonečné škále velikostí a výbav a správný výběr se tak může zdát složitý. Ať už vybíráte sadu pro sebe nebo jako dárek, přečtěte si naše tipy a budete mít jasno.

Hlavní rozdíly v sadách na manikúru

Než se vůbec vrhnete do samotného výběru, je dobré si ujasnit, jaké jsou vlastně mezi jednotlivými sadami rozdíly. Liší se zejména ve třech aspektech:

  • Kvalita nástrojů
  • Materiál pouzdra
  • Velikost a vybavení sady

Kvalita manikúrních nástrojů

Nejdůležitějším aspektem každé manikúrní sady je kvalita nástrojů. Právě ta určuje, jak dobře se vám bude s jednotlivými nástroji pracovat, zda vydrží ostré a jak dlouho budou sloužit. Úroveň kvality se odráží od použitého materiálu a zpracování.

  • Materiál nástrojů: Vždy se dívejte po kvalitní nerezové oceli. Ta může být navíc ošetřená pomocí niklu nebo chromu, který posiluje ochranu vůči korozi. Sázkou na jistotu je tzv. solingenská ocel neboli výrobky označené ochrannou známkou Made in Solingen.
  • Kvalita zpracování: Pro přesnou práci je důležitá také kvalita zpracování manikúrních nástrojů. Vše musí perfektně pasovat, jinak se vám snadno stane, že si místo krásné manikúry přivodíte nepříjemné zranění.

Při nákupu dávejte pozor na výběr od ověřeného výrobce a prodejce. Často se setkáte s tvrzením na obalu, podle kterého by se mohlo zdát, že jde o kvalitní produkt za pár korun, ale skutečnost bývá jiná. Levné sady od neznámých značek bývají vybavené nekvalitními nástroji, které rychle korodují, ztrácí svou ostrost nebo se při prvním použití úplně rozpadnou.

Materiál pouzdra

Pouzdro, ve kterém jsou manikúrní nástroje uložené je také velmi důležité. Díky jednotlivým přihrádkám jsou nástroje chráněné, nepoztrácí se, neutopí a snadno si je přibalíte kamkoliv s sebou.

Pouzdro je nejčastěji vyrobené z pravé nebo umělé kůže, případně z kovu nebo plastu. Zapínání pak bývá řešeno zipem, patentkou nebo klipsem na pevném rámu. Pravá kůže má zpravidla delší životnost, ale také vyšší cenu než kůže umělá. Při výběru tak ve výsledku nejvíce záleží na vašich preferencích a rozpočtu.

Velikost a vybavení sady

Třetím velmi důležitým aspektem výběru vhodné manikúrní sady je její velikost a vybavení.

  • Malé manikúrní sady se skvěle hodí na základní péči a jelikož se pohodlně vejdou do kosmetické taštičky nebo kabelky, budete je mít vždy po ruce
  • Střední manikúrní sady jsou vybavené nástroji, se kterými hravě zvládnete běžnou úpravu nehtů doma
  • Velké manikúrní sady obsahují bohatou výbavu a umožňují téměř profesionální péči o nehty

Výbava jednotlivých sad na manikúru se však neliší jen podle její velikosti, každá sada může obsahovat trochu jiné nástroje. Je proto dobré si předem ujasnit, jaké zrovna vy (nebo ten, pro koho vybíráte dárek) nástroje potřebujete.

ideální sada na manikúru

7 tipů: Jak vybrat sadu na manikúru pro sebe i jako dárek

Ať už hledáte sadu na manikúru pro sebe nebo jako dárek, přečtěte si pár tipů, které vám pomohou vybrat tu správnou.

Velikost a využití sady

Sada na manikúru se může vejít do dlaně, ale svou velikostí může také připomínat knihu. Ujasněte si proto, zda hledáte cestovní sadu na manikúru, sadu na základní údržbu nehtů nebo profesionálně vybavenou sadu, ve které najdete každý nástroj, na který si vzpomenete.

Obsah sady

Obsah dokonalé sady na manikúru bude pro každého trochu jiný. Pro občasné doladění manikúry, na kterou chodíte do nehtového studia, budete potřebovat méně nástrojů než při kompletní domácí manikúře. Důležité je také, zda hledáte manikúrní sadu na přírodní nebo umělé nehty.

Tip: Sada na manikúru by měla obsahovat přinejmenším kvalitní pilníček, nůžky na nehty a nůžky na nehtovou kůžičku, případně jejich kombinaci, a pinzetu.

Použitý materiál

Materiál je třeba vnímat zejména u samotných nástrojů. Ty by měly být ideálně vyrobené z kvalitní nerezové oceli. Sázkou na jistotu je certifikace Made in Solingen. Co se materiálů pouzdra týče, pravá kůže má punc luxusu a dlouhou životnost, problém s ní ale mohou mít například vegani. Koženka je zase levnější a stále může vypadat skutečně krásně. Originálním řešením je pak kovové pouzdro, které má skutečně jedinečný vzhled.

Vzhled pouzdra

Není důležité jen vybavení sady na manikúru, ale také její design. Při výběru se proto zamyselte, jak by měla vypadat. Má být vyrobená z kůže, koženky nebo třeba z kovu? Má mít lesklou nebo matnou úpravu? Láká vás spíše jednobarevné provedení nebo vzor? Možností jsou desítky.

Tip: V naší nabídce najdete sady rozdělené nejen podle velikostí a materiálu, ale také podle toho, zda jsou dámské nebo pánské. Samozřejmě je může používat kdokoliv, rozdělení vám ale může zjednodušit výběr, pokud máte v hlavě určitou představu.

vánoční dárek manikúrní sada

Specifické požadavky

Dnes je nabídka manikúrních nástrojů tak široká, že si to pravé vybere každý. Například při výběru sady pro leváky je důležité, aby byly nůžtičky uzpůsobené držení v levé ruce. Alergici zase ocení, když ocel nebude ošetřená niklem.

Rozpočet

Cena manikúrní sady může hrát při výběru důležitou roli. Nedoporučujeme na sadě příliš šetřit a kupovat nekvalitní produkty, které pravděpodobně dlouho nevydrží a ve výsledku vás nakonec vyjdou dráž. Na druhou stranu je dobré si předem stanovit rozpočet a mít představu, v jaké cenové kategorii sadu vybíráte.  

Doporučení a hodnocení

Nakonec se můžete řídit také doporučením ostatních zákazníků a uživatelů. Zejména pokud se rozhodujete mezi dvěma produkty, jejich hodnocení může finální výběr zjednodušit.

Doufáme, že vám naše tipy pro výběr perfektní manikúrní sady pomohly a přejeme, ať sáhnete po té správné.