Najděte správný tvar nehtů pro své ruce!

 Tvar nehtů je věcí osobní preference a do značné míry určuje vzhled našich rukou. Součástí dokonalé manikúry je kromě dobré péče také správný tvar nehtů, protože nehty mohou naše ruce opticky prodloužit i zkrátit. Správný tvar nehtů určuje, jestli naše prsty budou vypadat štíhle a elegantně.
Každé ženě vyhovuje jiný tvar nehtů. A jaký tvar nehtů vyhovuje vám?

 

 Oblíbené tvary nehtů:

 

 

HRANATÝ

Tento tvar umožňuje snadné udržování délky, a přitom vypadá sportovně elegantně. Díky širokému nehtovému lůžku je skvělý ke zdobení kamínky nebo samolepkami na nehty. Hranatý tvar má rovné boční hrany i horní hranu nehtu. U tohoto tvaru je nehet po celé délce stejně široký jako nehtové lůžko. Jedině tak bude hrana nehtu rovná.

tvar nehtů -hranaty-bt
tvar nehtů -OVAL-BT

 

 

 

OVÁL

Univerzální tvar, který je vhodný prakticky
pro všechny. Oválná zaoblená špička vypadá jemně a žensky. Vhodný tvar pro každodenní aktivity i slavnostní večer. Opticky zeštíhluje
a prodlužuje. Oválný tvar nehtů má rovné boční hrany a střed nehtů je nahoře zakulacen.

 

SQUOVAL
rovný se zaoblenými okraji

Jde o kombinaci dvou tvarů, a to hranatého
a oválného. Je vhodný pro všechny, kterým
se líbí hranaté nehty, ale z praktických důvodů nechtějí na okrajích ostré hrany. Tento tvar nehtu by se měl nosit spíše krátký. Stejně jako u hranatého tvaru jsou boční stěny rovné
po celé délce nehtu. Hrany nehtu zaoblete pilníkem tak, aby vznikl oválný tvar.

tvar nehtů-SQUOVAL-BT
tvar nehtů-MANDLOVY

MANDLOVÝ

Tento tvar opticky prodlužuje a ruce vypadají štíhlé. Nehty ve tvaru mandle a nahoře
se zužují. Nejprve označte místo ve středu nehtu a začněte pilovat k tomuto bodu. Pilník veďte přes špičku nehtu pod mírným tlakem. Poté špičku nehtu mírně zaoblete pilníkem, abyste získali mandlový tvar.

ŠPIČATÝ

Špičatý tvar se zužuje nahoře do špičky .
Ve své nejdelší podobě patří do kategorie extravagantního nehtového umění. Tento tvar je vhodný pro sebevědomé ženy, které mají nehty jako módní doplněk. Je ideální pro krátké prsty a široké nehty. Pilujte nehet k zužujícímu se bodu ke středu nehtu.

tvar nehtů-spicaty-BT
tvar nehtů-BALETKA-BT

BALLERINA
baletka

Tento tvar je elegantní a výrazný. Ideální pro milovnice dlouhých nehtů. Je specifický zužující se špičkou s hranatým zarovnáním. U tohoto tvaru nehtu stejně jako u jehlového tvaru pilujte nehet směrem ke středu nehtu a poté zarovnejte špičku, takže střed nehtu bude rovný.